Login |  Register



Welcome
Welcome to niransviewer

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!


Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Rendering of sculpties
PostPosted: Tue Mar 19, 2013 2:06 pm 
Joined: Tue Mar 05, 2013 1:39 pm
Posts: 36
Ok i am not totaly sure this is a bug per se, but let me describe it

We all know what sculptie stuff looks like when not rendered or LOD is low

So i set up for a shot almost everything cranked out to ultra settings, and sometimes there will be a tree or trees, a fence, bench something like that that is just a 'blob' - and is withing the the draw distance. To fix it have to zoom in on it then it renders and is fine.

Problem is, often I have the shot set up, all composed etc.. then I notice something not rendered and have to move the cam to get it rendered. a little PIA, but not a BIG issue. Now, in FS, there was a right click, refresh texture (even though this issue of sculptied not rendering doesnt pop up in there) but in this viewer, just a refresh avatar texture, which i don't think does the same thing. But it would be nice to have a refresh texture in general

this image is a sample of what i am describing. The front porch railing and bench didn't render in the scene ( i missed it and had to clone it out for the final)

Image


Report this post
Profile  Offline
 
 Post subject: Re: Rendering of sculpties
PostPosted: Tue Mar 19, 2013 6:24 pm 
Site Admin
User avatar
Joined: Fri Dec 16, 2011 11:19 pm
Posts: 412
Several ways to "fix" this:

1. Right Click
2. Zoom In on it
3. Turn object details to minimum and then back up to maximum
4. disable Dynamic Level of Detail, in combination with 3.
5. Clear cache, forcing all textures to reload from scratch to hopefully prevent sculpts not rezzing fully or completely failing

but the best is probably just doing it like i always do, Dynamic LoD off, Object Detail to at least High and then you should be fine. Everthing up to 256-768m should render at maximum LoD, if anything fails to load here, either right click or relog (and/or clear cache) if it doesnt fix it


Report this post
Profile  Offline
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Panel

Top You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
Search for:
Jump to:  


cron
suspicion-preferred